همه چیز درباره تکنیک سیاهقلم
سلام خدمت دوستان عزیز تیم هنری ۲drawblack. امروز اومدم خدمتتون با یک پست متفاوت و جذاب، پس حتما تا آخر پست باما همراه باشید.
شاید براتون سوال باشه که سبک هایپررئال یعنی چی و اصلا از کجا اومده، به طور کلی سبک های سیاهقلم به چند دسته تقسیم میشن که بهشون اشاره خواهم کرد.
سبک های سیاه قلم
۱- سبک رئالیسم یا واقع گرایی
رئالیسم یک اصطلاح عمیق بین تاریخ شناسان هنر و منتقدان هنر هستش، در اواسط قرن ۱۹ میلادی این سبک به وجود اومده. رئال یا رئالیسم به طورکلی به بازنمایی هنرمند از محیط و اتفاقات اطرافش گفته می شود. اگه بخوام خیلی ساده بگم در این سبک نباید به صورت آرمانگرایی، رمانتیسم، انتزاع گرابیی و.. باشه و تصویر باید همان چیزی باشه که طراح می بینه و حس هایی که وجود دارد همان صورت که هستند بدون هیچگونه تغییری طراحی بشه. دوستان رئالیسم در مفهوم بسیار عمیق تر بسط داده میشه، به عنوان مثال برخی منتقد های آثار هنری، حقایق تفکر و روابط انسان ها و “محیطشان و اینکه انسان چیست؟” یا “به چه چیزی می توان تبدیل شود؟” را نشان میدهد که جزء رئالیسم هستش.
اینم یه نمونه زیبا از این سبک:
۲-سبک فوتورئال
داخل این سبک هنرمندان از عکس برای خلق آثار خودشون استفاده می کردند. فوتورئال به معنای رئالیسم مبتنی بر عکس هستش و در نقاشی های مبتنی بر این سبک، تمام جزئیات یک عکس با دقت بالایی در تمام قسمت های یک اثر نمایش داده می شود.هنرمندان فوتورئالیست می توانند با دیدن عکس های مختلف و در نظر گرفتن تمام جزئیات اون آثاری بدیع خلق کنند.
۳- سبک هایپررئال
خوب امیدوارم که تا اینجای کار خسته نشده باشید، چون به قشنگ ترین قسمت این بخش رسیدیم! این سبک یعنی واقع گرایی افراطی در امتداد خطوط واقعی و فوتورئالیستی ایجاد شده و برای ترسیم جزئیات کوچک تصویر اغراق صورت گرفته. در طراحی هایپررئال، میتونید اجزای یک تصویر مانند موهای صورت، چین و چروک، بافت پوست، قطرات آب و سایه های بسیار ظریف نور را ببینید. دوستان اگر بخوام خلاصه بگم: نتیجه کار زمانی مورد تایید هست، که کمترین تفاوت بین عکس و نقاشی سیاه قلم وجود داشته باشه.
اینم یک مدل جذاب در سبک هایپررئال:
بچه ها این روز ها روش ها و تکنیک های زیادی برای آموزش سیاه قلم و استفاده از زغال و قلم مو وجود دارد که به تمامی این تکنیک ها نقاشی سیاه قلم گفته می شود. نقاشی سیاه قلم به یکی از جذاب ترین و محبوب ترین نقاشی ها تبدیل شده ، چرا که هنرجو به راحتی می تونه با این نوع نقاشی ارتباط برقرار کنه. آموزش سیاه قلم، یکی از بهترین تکنیک ها برای شروع اصول نقاشی و بعد از آن ورود به دنیای هنرهای تجسمی هستش.
خوب بریم به بخش جذاب بعدی و ببینیم به چه ابزاری نیاز داریم:
ابزارهای اصلی برای نقاشی سیاه قلم:
قلممو:
قلمو های سایزهای مختلفی دارند، که بسته به مدل در قسمتهای مختلف استفاده میشن، معمولا برای سادگی کار، موی قلموهای سایز ۰ و ۱ که کوچکترین قلموها هستند را کوتاه میکنیم تا بتونیم جزئیات بهتری خلق کنیم. به عنوان مثال از قلمو سایز ۰ پارسآرت سری ۱۱۱۱ برای کشیدن خطوط بلند و باریک زیر چشم استفاده میشه. براشهای پهنتر طبیعتا خطوط جامعتری را در مناطقی که برای محو کردن خطوط و سایهها نیازی به کار ظریف ندارند، ترسیم میکنند.
انواع زغال:
گرافیت و زغال چوب دو ماده پرکاربرد برای نقاشی و رنگ آمیزی هستند. در حالی که هر دو بر اساس کربن هستند یعنی که هر دو ویژگی ها و عملکردهای منحصر به فردی دارند. طی سالهای اخیر ، آنها در طیف گسترده ای از اشکال مختلف تولید شدن، به این معنی که تطبیق پذیری آنها به طرز چشمگیری افزایش یافته و همچنین به توضیح تفاوت گرافیت و زغال کمک می کند. بچه ها دو مدل زغال داریم: زغال چوب بید و تاک
برای داشتن بافتی زیبا از زغال بید به دلیل داشتن سری نرم استفاده میشود و زغال تاک کمی خاکستری تر از زغال بید میباشد.
انواع پاککن:
برای رسم بافت پوست، سفیدی های داخل چشم، ابرو و …، نیازمند پاککن هستیم. لیست زیر انواع پاککن های مورد نیاز در طراحی را شامل میشود. میتونید این آیتم هارو داخل فروشگاه هم مشاهده کنید. در پستهای بعدی کاربرد انواع پاککن در طراحی بسته به مدل رو هم براتون به اشتراک خواهم گذاشت.
پاککن اتدی ۲.۳ میلی متر مونوزیرو:
پاککن اتودی درست مثل مداد اتود یا مداد نوکی است. با هر بار فشار بر انتهای آن نوک آن به اندازه مشخص بیرون می آید تا قابل استفاده باشد. به این گونه مدادها مداد نوکی و مداد فشاری نیز گفته می شود. این پاککن برای تارهای روشن مو و ریش و سبیل در طراحی سیاه قلم چهره استفاده می شود. همچنین بخش هایی که میخواهیم روشن تر شود ولی نه به اندازه ای که از پاک کن شارژی استفاده کنیم. با توجه به کاربردهای زیاد این پاک کن، دوستان حتما باید با کاتر یا سمباده سر این پاک تیز بشه و بعد مورد استفاده قرار بگیره.
پاک کن فرچه ای (مدادی ):
برای ایجاد بافت صورت و همچنین برای ایجاد تارهای سفید و روشن مو استفاده می شود. می تونید برای مشخص کردن قسمت های روشن و براق در لب یا دندان و یا برای روشن تر کردن قسمت هایی که، خارج از کنترل کمی تیره شده اند، ازش استفاده کنید.
پاک کن برقی:
این وسیله با باتری کار میکنند. مغزهای جداگانهای داره که با قرار دادن آن درون ابزار میتواند مورد استفاده قرار بگیرد. دقت کنید دوستان برای تیز کردن نوک پاککن برقی به دو صورت میتونید عمل کنید که زیر این پست بهتون نشون میدم.
پاک کن خمیری:
این نوع پاک کن برای ایجاد لکه های روشن روی پوست و مثلا بینی استفاده می شود. همچنین میتونیم برای بافت پوست و تابش کلی نور به اجزای مختلف پوست رو با این نوع پاک کن ایجاد کنیم. دوستان حتما به این نکته توجه کنید که این پاککن اصلا نباید هوا بخوره وگرنه خشک میشه و دیگه نمیتونید ازش استفاده کنید. پس حتما به این نکته توجه داشته باشید.
پاک کن معمولی
فعلا تا همینجای کار رو داشته باشید تا یکم هم راجب تکنیکهای سیاه قلم صحبت کنیم.
تکنیک های آموزش سیاه قلم :
-
روش هاشورزنی:
در این متد، خطوط تیره نازک به طور متوالی به موازات هم قرار می گیرند. وقتی این متد با زغال انجام بشه، بسیار نرمتر و تیره تر به دست می آید!
-
سایش:
زغال با استفاده از یک تکه کاغذ بر روی سطح ساییده میشه، این کار تصویری از بافت سطح رو ایجاد می کند.
-
استفاده از پاککن، محوکردن :
در سیاه قلم به دلیل تک رنگ بودن، این تکنیک آسون تر هم هست.
خوشحال میشم نظراتتون رو با ما به اشتراک بذارید!